2021-08-06 13:06:38• hírek • Közlemény

Érmekkel tértek haza a VSK sakkozói a nyári sakkversenyekről

Immár 14. alkalommal szervezték meg az Aradi Nemzetközi Sakkfesztivált, amelynek az Open kategóriájában számos országból méretkeztek meg sakkozók, Románia mellett Görögországból, Moldovából, Németországból, Magyarországról, Ausztriából és Kanadából is. A fesztiválnak azonban több turnéja is volt, a kisebb korosztályoknak is lehetőséget teremtett a versenyzésre, amelyen a szatmári VSK sakkozók sikerrel méretkeztek meg, számolt be róla Ciprian Muntean és Margareta Sarivan.

 

A 10 évesek számára kiírt klasszikus sakk kategóriában a VSK-nak három sakkozója vett részt. A legjobb eredményt Kovács Balázs érte el, aki összetettben az első lett, pontegyenlőségben Ponta-Facalet Zeno-Andrei pécskai sakkozóval. Balázs ezzel az eredménnyel a legjobb lett a 8 évesek kategóriájában is.


Foto: aradopen.ro

 

Az Arad Open U1600 kategóriában (korosztálytól független, élőpont szerinti kategória) is megméretkezett a VSK 7 éves sakkozója, ahol a 9 partiból 5 győzelemmel a 4. helyen zárt az 1300 ÉLŐ-pontosok kategóriájában. 
 

Jól szerepelt az Aradi Sakkversenyen Kovács Ábel is, aki szintén két kategóriában indult, és mindkettőben 3. helyet szerzett: mind az U10-es versenyben, mind pedig az Arad Open U1600-ban, 1150 Élő alatti kategóriában a dobogó harmadik fokáig jutott. 

 

Szép eredményt ért el az U10-es versenyben Seletye Dominik is, aki az utolsó partiig esélyes volt a dobogóra, végül az ötödik helyen zárta a versenyt. 
 

Az aradi versenyen a szervezők díjazták még a klubok edzőit is, ahol Ciprian Muntean a 2. helyért kapott elismerést. 

 

Szatmári sikerek az Országos Csapatversenyen és a FISCÁ-n is 

 

Az aradi versenyt megelőzően is szép sikereket értek el a VSK-s szatmári sakkozók a nyári versenyeken. A július 12-20 közötti Országos Csapatversenyen Kovács Balázs az Ilfov-i U8-as csapat vendégjátékosaként vett részt, Andrei Stanica és Mihnea Otvos ilfovi sakkozók csapattársaként. A csapat rapid kategóriában a 2., blitz kategóriában a 3. helyen zárt, míg klasszikus sakk kategóriában 4.-ként végeztek.
 

Aranyéremmel tért még haza Balázs a június végén megrendezett Fisca Nemzetközi Sakkfesztiválról is, ahol  U8 korcsoportban, blitz kategóriában gyűjtötte be az első helyet. Ugyancsak a Fiscán Kovács Ábel U10-ben, rapid kategóriában szerezte meg a második helyért járó érmet, Seletye Dominik pedig, szintén a 10 éves kategóriában a 4. helyezést érte el a rapid versenyen. 

 

Első hely a nagyváradi versenyeken 

 

A nagyváradi iskolai versenysorozaton, a II. és III. osztályosok kategóriájában indult Seletye Dominik, aki a sorozat végén 75,5 ponttal végzett az első helyen, nagy előnnyel a második helyezetthez képest.  


Szintén Nagyváradon a Mihai Suta Rapid Emlékversenyen U10-es kategóriában Kovács Ábel  az első helyet szerezte meg.
 

A VSK színeiben Cristian Muntean a Tinerii Lei kupán, a 6 éves nem igazolt játékosok kategóriájában a második helyet szerezte meg a július végén megszervezett rapid versenyen, pontegyenlőségben az első helyezettel, a második kritériumban 0.5 ponttal lemaradva.
 

A szatmári sakkozók számára a következő megmérettetés az augusztus 7-14. között megszervezésre kerülő Szatmárnémeti Sakkfesztivál lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: